منظور از Back End چیست؟
الف)منظور از Back End چیست؟
بک اند "Backend" عموما از سه بخش تشکیل می شود: یک سرور، یک برنامه و یک پایگاه داده ها (دیتا بیس). اگر به عنوان مثال قصد خرید یک بلیت از وب سایتی را داشته باشید، معمولا سایت را باز میکنید و با فرانت اند "Frontend" تعامل می کنید. زمانی که اطلاعات را وارد کردید، برنامه آن اطلاعات را در پایگاه داده هایی که روی سرور قرار دارد ذخیره می کند.
تمام اطلاعاتی که وارد کردید در سرور باقی می مانند و مثلا زمانی که برای پرینت بلیت دوباره وارد حساب کاربری آن وب سایت شوید، تمام آنها برای شما قابل مشاهده می باشند.
ب)برنامه نویس Back End کیست؟
فردی که با استفاده از تمام این تکنولوژی ها استفاده می کند تا با یکدیگر کار کنند توسعه دهنده بک اند "Backend Developer" می گوییم. تکنولوژی های بک اند عموما شامل زبانهای برنامه نویسی مانند PHP، Ruby، Python و غیره می باشند. همچنین برای اینکه این تکنولوژی ها آسان تر نیز شوند گاهی از فریم ورک هایی مانند Ruby on Rails، Cake PHP و ... برای سرعت دادن به توسعه برنامه استفاده می شود.
پ)مهارت های لازم برای یک متخصص Back End
برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس بک اند، شما باید مهارتهای زیادی داشته باشید. در آینده حتما لیستی از مهارتهایی که برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس بک اند حرفهای به آن نیاز دارید را منتشر میکنیم. اما اگر بخواهیم بصورت خلاصه این مهارتها را لیست کنیم، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
زبان برنامه نویسی سمت سرور
برای برنامه نویسی سمت سرور یا برنامه نویسی بک اند، اولین چیزی که نیاز دارید، یک زبان برنامه نویسیای است که سمت سرور اجرا شود. برای مثال زبانی مثل PHP یک زبان برنامه نویسی Back End است که باید روی سرور اجرا شود. پر در اولین قدم شما به یک زبان برنامه نویسی نیاز دارید.
پایگاه داده
دومین چیزی که حتما و قطعا به آن نیاز دارید، پیدا کردن تسلط به یک دیتابیس (Database) یا پایگاه داده است.
میتوان گفت که اصلی ترین کار زبان های برنامه نویسی سمت سرور، توانایی ارتباط برقرار کردن آنها با دیتابیس است.
وقتی شما به دیتابیس مسلط باشید و بتوانید با استفاده از زبان برنامه نویسیتان به دیتابیس وصل شوید، میتوانید به سرویسهای آنلاینتان قدرت فوق العادهای بدهید و از مزیتهای فوق العادهی دیتابیس استفاده کنید.
مباحث پیشرفته زبان برنامه نویسی
یکی از مباحثی که براش شما بسیار مفید خواهد بود، استفاده قابلیتهای حرفهای زبان برنامه نویسیتان است. به این معنا که بتوانید با آن زبان برنامه نویسی که کار میکنید، کدهای حرفهای و پیشرفتهای بنویسید. هرچقدر کدی که مینویسید بهتر و حرفهای و تمیزتر باشد، بازدهی کد شما بالاتر میرود و در نهایت سرویس آنلاین قوی تر و سریعتری خواهید داشت.
برای مثال در برنامه نویسی PHP، شما اگر بتوانید کدتان را به شیوهی شی گرایی (Object Oriented) بنویسید، کد شما میتواند خیلی تمیزتر، سریعتر و حرفهای تر باشد.